Hoe houd jij je werknemers vitaal?

Vitaliteit binnen jouw organisatie

Een organisatie bestaat uit mensen en wordt gecreëerd door mensen. Jouw werknemers besteden een groot deel van hun tijd en energie aan hun werk. Hoe vitaal ze zijn zegt dus veel over jouw organisatie. Een vitale werknemer is productief, energiek, flexibel en ontwikkelt zich door. Het verbeteren van de vitaliteit heeft daardoor direct invloed op het succes van jouw organisatie. 

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is een term die je steeds vaker hoort, vooral binnen het bedrijfsleven, maar wat houdt het precies in? Vitaliteit is vooral geen ‘verbeterde versie van gezondheid’. Het gaat over zaken als:

 • Wat is mijn intrinsieke motivatie?
 • Hoe maak ik stress functioneel?
 • Wat zijn mijn sterke eigenschappen?
 • Hoe ga ik om met negatieve emoties en tegenslagen?
 • Hoe creëer ik harmonie tussen werk en privé?
 • Hoe creëer ik autonomie binnen mijn leefstijl?

Vitale leefstijl

Binnen vitaliteit benaderen we leefstijl niet alleen vanuit het perspectief van gezondheid. Wat maakt het verschil tussen een gezonde en vitale leefstijl? Een vitale leefstijl gaat over:

 • Gezonde relatie met voeding en het vergroten van de autonomie binnen de eetgewoontes.
 • Actief luisteren naar de signalen van je lichaam.
 • Regelmatig bewegen en beter slapen voor meer focus en bewustere keuzes.
 • Stress niet verminderen maar managen.

Aanpak

Zoals je ziet voert gezondheid niet de boventoon. Gezondheid blijft een belangrijk onderdeel in de aanpak, maar is niet langer het hoogste doel. Ruimte om effectief te kunnen werken aan gezondheid ontstaat pas na het vergoten van de autonomie, managen van stress en het ervaren van meer voldoening.

Mijn aanpak is integraal en sluit aan op de fysieke, mentale en sociale behoeften van de werknemer. Ieder mens is uniek en heeft authentieke behoeften. Wil je als organisatie invloed hebben op de vitaliteit van je werknemers, dan zul je verder moeten kijken dan alleen gezondheid!

Wat bied jij je werknemens?

Aanbod

Mijn aanbod is verdeeld in 3 diensten. Hieronder vind je een korte beschrijving. Is dit interessant voor jouw organisatie? Neem dan contact op en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Individuele coaching

Tijdens de individuele coaching ben ik om de 2 weken een dagdeel in jullie organisatie aanwezig. Werknemers hebben de mogelijkheid om een afspraak te maken voor het bespreken van persoonlijke vraagstukken wat betreft hun vitaliteit en gezondheid. Na overleg bepalen we of een individueel traject een meerwaarde heeft. Zo ja, dan stellen we een doel gekoppeld aan een persoonlijk plan van gemiddeld 6 contact momenten. We creëren helderheid in het doel en ik begeleid de werknemer richting het gewenste resultaat.  

Workshops

De workshops zijn laagdrempelig en kunnen een groot deel van jouw werknemers bereiken. Ik geef nieuwe informatie die de werknemers zullen helpen om met minder obstakels zijn of haar werk uit te kunnen voeren. Gewaardeerde onderwerpen zijn:

 • Stress niet verminderen naar managen.
 • Een gezonde relatie met voeding.
 • Meer focus, helderheid en creativiteit.

Fysieke trainingen

Voldoende beweging heeft veel invloed op het gevoel van  vitaliteit. Het is goed voor je gezondheid maar vergroot ook de focus, discipline en het maken van bewustere keuzes. Binnen mijn trainingen combineer ik bewegen met spel elementen. Hiermee creëer je mentale ontspanning, geef je invulling aan de intrinsieke motivatie behoeften en werk je aan teambuilding. De werknemers leren elkaars grenzen kennen en leren eigen grenzen verleggen. We benaderen bewegen dus vanuit het bredere perspectief van vitaliteit.