fbpx

Hoe hou jij je werknemers vitaal?

Vitaliteit binnen jouw organisatie

Wist je dat jouw werknemers een groot deel van hun tijd en energie besteden aan hun werk binnen je bedrijf? Hoe vitaal ze zijn zegt dus veel over jouw organisatie. Een vitale werknemer is productiever, energieker, flexibel en meldt zich 20% minder vaak ziek. Het verbeteren van de vitaliteit heeft daardoor direct invloed op het succes van jouw organisatie.

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit wordt vaak verward met gezondheid. Echter is vitaliteit veel meer. Vitaliteit is de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van een individu of organisatie die leidt tot energie om te leven. Het is dus essentieel voor een organisatie om meer te doen als alleen te sporten. Het gaat over zaken als:

 • Wat is mijn motivatie?
 • Hoe manage ik stress in plaats van verminderen?
 • Wat zijn mijn sterke eigenschappen?
 • Hoe ga ik om met negatieve emoties en tegenslagen?
 • Hoe creëer ik balans en harmonie tussen werk en privé? 
  Hoe zorg ik er voor dat ik meer uitgerust en energieker ben?
 • Hoe creëer ik een voor mijzelf bewuste leefstijl?

Vitaliteit binnen het bedrijf

Iedereen kent het gezegde "Voorkomen is beter dan genezen", daarom is het belangrijk dat er verder gekeken wordt als alleen naar gezondheid. Een werknemer kan nu nog gezond zijn maar zodra de werknemer niet meer gelukkig is, slecht slaapt of niet meer de mogelijkheid zich te ontwikkelen dan zien organisaties hun ziekmeldingen oplopen en hun productiviteit verminderen. Tevens zal het verloop binnen een organisatie toenemen. Alle signalen dat het niet goed gaat.

Een vitale werknemer is 10% productiever en meldt zich 20% minder vaak ziek. Het vitaliteitsbeleid is uiteindelijk niet een kostenpost maar daadwerkelijk een kostenreductie. Hoe kunnen wij u hiermee helpen?

Aanpak

Zoals je ziet voert gezondheid niet de boventoon. Gezondheid blijft een belangrijk onderdeel in de aanpak, maar is niet langer het hoogste doel. Ruimte om effectief te kunnen werken aan gezondheid ontstaat pas na het vergoten van de autonomie, managen van stress en het ervaren van meer voldoening.

Mijn aanpak is integraal en sluit aan op de fysieke, mentale en sociale behoeften van de werknemer. Ieder mens is uniek en heeft authentieke behoeften. Wil je als organisatie invloed hebben op de vitaliteit van je werknemers, dan zul je verder moeten kijken dan alleen gezondheid!

Wat bied jij je werknemens?

Aanbod

Mijn aanbod is verdeeld in 3 diensten. Hieronder vind je een korte beschrijving. Is dit interessant voor jouw organisatie? Neem dan contact op en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Individuele coaching

Tijdens de individuele coaching ben ik om de 2 weken een dagdeel in jullie organisatie aanwezig. Werknemers hebben de mogelijkheid om een afspraak te maken voor het bespreken van persoonlijke vraagstukken wat betreft hun vitaliteit en gezondheid. Na overleg bepalen we of een individueel traject een meerwaarde heeft. Zo ja, dan stellen we een doel gekoppeld aan een persoonlijk plan van gemiddeld 6 contact momenten. We creëren helderheid in het doel en ik begeleid de werknemer richting het gewenste resultaat.  

Workshops

De workshops zijn laagdrempelig en kunnen een groot deel van jouw werknemers bereiken. Ik geef nieuwe informatie die de werknemers zullen helpen om met minder obstakels zijn of haar werk uit te kunnen voeren. Gewaardeerde onderwerpen zijn:

 • Stress niet verminderen naar managen.
 • Een gezonde relatie met voeding.
 • Meer focus, helderheid en creativiteit.

Fysieke trainingen

Voldoende beweging heeft veel invloed op het gevoel van  vitaliteit. Het is goed voor je gezondheid maar vergroot ook de focus, discipline en het maken van bewustere keuzes. Binnen mijn trainingen combineer ik bewegen met spel elementen. Hiermee creëer je mentale ontspanning, geef je invulling aan de intrinsieke motivatie behoeften en werk je aan teambuilding. De werknemers leren elkaars grenzen kennen en leren eigen grenzen verleggen. We benaderen bewegen dus vanuit het bredere perspectief van vitaliteit.