fbpx

Mijn missie

Als coach is het mijn doel jou te helpen meer uit jezelf en je leven te halen. Ik doe dit door:

  • Het creëren van helderheid in waar je naar toe wilt.
  • Het aanleren van vaardigheden die helpen veranderen.
  • Het leren omgaan met stress, negatieve emoties en tegenslagen.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is integraal; wat betekent dat ik werk vanuit verschillende invalshoeken namelijk:

  • Fysiek: Welke signalen geeft je lichaam en hoe reageer ik hierop?
  • Mentaal: Welke keuzes brengen mij dichter bij mijn doel en hoe verander ik mijn gewoontes?
  • Sociaal: Welke invloed heeft mijn omgeving op mij?

Zoals je ziet werk ik dus niet met standaard programma’s. Ik kijk naar wat jij nodig hebt! Onderweg komen we obstakels tegen. Hiervoor leer ik je vaardigheden die je niet hebt meegekregen vanuit huis of school. Deze vaardigheden helpen je het obstakel te overwinnen en om te gaan met stress, negatieve emoties en tegenslagen.

Mijn aanpak kan ook jou helpen

Het verhaal van Koby

Wat vooraf door mijn hoofd ging

Al jaren worstel ik met mijn gewicht en mijn relatie met eten. Al jaren ben ik bezig met diëten, weet ik alle ins and outs van verschillende methodes, en ben ik een wandelende calorieën tabel. Niet dat dat heeft bijgedragen aan een slanke lijn, want na twee zwangerschappen bleek ik zwaarder dan ooit, en had ik nog steeds niet een manier gevonden om blijvend resultaat te boeken. Totdat ik met Joshua van Driel in contact kwam. Ik vond het erg spannend om te beginnen met het traject. Wat waren zijn verwachtingen van mij? Van mijn inzet? Wanneer zou ik het goed genoeg doen? Als ik de hele week alleen maar op kilo's groente zou leven, en dagelijks in de sportschool zou zitten? Mijn schrikbeeld bleek verre van waar.
 
Mijn ervaring

Vanaf het eerste moment bleek het contact tussen ons heel fijn. Joshua bood allereerst een luisterend oor om mijn situatie in kaart te brengen. Om te kijken naar mijn wensen, verwachtingen en mogelijkheden. Daar kwam een plan uit dat paste bij mijn eigen mogelijkheden, mijn voornemens, maar vooral mijn eigen tempo. Ik kwam er al snel achter dat de focus op het verliezen van gewicht niet mijn belangrijkste motivator bleek te zien. We hebben gewerkt aan het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, met manieren om op een gezonde en ontspannen manier te leren omgaan met eetmomenten op een dag, maar zeer zeker ook met moeilijke momenten op een dag. Leren om te eten op lichaamsgevoel bleek een flinke kluif, maar uiteindelijk de sleutel tot succes. Ik leerde inzicht te krijgen in normale porties, en ik leerde af om te denken in 'goede' en 'foute' voedingsmiddelen. Ik zat helemaal in de kramp wat betreft eten, en het voelde als een ware bevrijding om op deze manier te kijken naar eten, maaltijden bereiden en snacken. Naast voeding maakte Joshua ook een mooie combinatie met sport en bewegen, geheel toegepast op mijn agenda en mogelijkheden.
 
Zo veel meer dan alleen afvallen of gezond zijn

Ook hebben we gekeken naar mindset en de rol van stress en slapen. Daar bleek namelijk ook een bepalende factor te zitten. Hoe ga je om met de stress in je leven? Wat ligt binnen je eigen mogelijkheden om daar iets aan te veranderen? Wat kun je loslaten, omdat je er geen invloed op hebt? Welke activiteiten vind je leuk om te doen, die je energie geven? Allemaal zaken die een positieve verandering in gang hebben gezet. Ik heb meer energie, word meer uitgerust wakker, heb balans in mijn eetgewoontes en daarbij bespaar ik ook nog eens op de boodschappen. En als laatste, de mooie bijkomstigheid dat ik 10 kilo lichter ben!

Wat ik zo waardeer aan zijn manier van coachen

Joshua heeft een flexibele manier van coachen. Voor elke vraag heeft hij direct een scala aan oefeningen of voorstellen waar we mee aan de slag konden gaan. Hij sloot aan op het tempo dat ik prettig vond, zonder enige druk op resultaat. Tijdens onze afspraken keken we samen naar inzet, maar zonder waardeoordeel keek hij naar mijn ontwikkeling. Positiviteit voert de boventoon. Ik heb nooit het idee gekregen dat ik niet goed (genoeg) mijn best gedaan had, maar elke keer weer wist hij me nieuwe ideeën te geven, nieuwe inspiratie om mee aan de slag te gaan, en vooral heel veel positieve energie om door te pakken.

Ik kan echt iedereen aanraden om een afspraak met Joshua te maken. Dit is de beste investering in jezelf als je op zoek bent naar blijvend resultaat.